Самолет Ил-76 на въздушнокосмическите сили на Руската федерация се разби в

...
Самолет Ил-76 на въздушнокосмическите сили на Руската федерация се разби в
Коментари Харесай

Руски самолет с украински военнопленници се разби в Белгородска област

Самолет Ил-76 на въздушнокосмическите сили на Руската федерация се разруши в съветската Белгородска област, съобщи ТАСС, като се базира на съветското министерство на защитата.

Инцидентът е станал през днешния ден към 11 ч. московско време при осъществяване на планов полет, се споделя в известието.

В самолета е имало 65 украински военнопленници, които са били превозени за замяна, 6 души екипаж и 3 лица, съпътстващи военнопленниците, разяснява съветското министерство на защитата.

Към мястото на злополуката се е отправила комисия на въздушнокосмическите сили на Русия, с цел да откри аргументите за случая.

Първоначално за случая бе обявено от редица медии и канали в “Телеграм ” малко откакто губернаторът на намиращата се до Украйна област Вячеслав Гладков съобщи за тежко “произшествие ”. Според първата информация (включително на прочут съветски “военен блогър ”) на борда са били 63-ма души.

Падането на самолета съгласно обясненията на Гладков е в Корочанския регион на Белгородска област, едвам на няколко десетки километра от границата с Украйна.

По-късно Министерството на защитата на Русия удостовери информацията, само че съобщи, че на борда на “Ил-76 ” са се намирали 65 пленени военнослужещи от украинската войска, транспортирани към Белгородска област за продан, 6 членове на екипажа на самолета и трима съпровождащи ги. Малко по-рано канал “112 ”, обвързван с РЕН ТВ, заяви, че всички на борда са починали.

Предстои Киев да разяснява изказванието на Москва, че на борда е имало 65 украинци и 9 руснаци. Междувременно през украински медии се появяват известия от въоръжените сили на страната, че таман те са свалили самолета.

Самолетът е предопределен за въздушен десант, транспорт на войски, бойна техника (включително междинни танкове, т.е. с тегло до 30 тона), доставки на незабавни товари, транспорт на ранени и заболели, според сайта на Министерството на защитата.

Украинските военни считат, че самолетът е пренасял ракети С-300, с които Русия обстрелва Харков, близо до Белгородска област. Харков е подложен на масиран обстрел в последното денонощие и половина.

“Украинская истина ” се базира на източници в Генералния щаб на Въоръжените сили на Украйна, съгласно които свалянето на самолета е таман дело на Киев. Същата информация идва от източници на РБК – Украйна.

Час преди новината за рухването на самолета в Белгород бяха задействани предизвестия за ракетна заплаха, а жителите бяха призовани да се укрият на сигурни места, надалеч от прозорци.

“Това е задоволително нова, прясна информация. Незабавно ще се оправим с нея ”, каза прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков.
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР